Veterná smršť Malik si v Británii vyžiadala dve obete

Dve obete na životoch si v sobotu vyžiadala smršť Malik, ktorá zasiahla západnú časť Anglicka a Škótska. Informovala o tom spravodajská stanica Sky News.

29.01.2022 18:38 , aktualizované: 22:38
vietor Foto: ,
Osoba venčí psa na pláži Tynemouth na severovýchodnom pobreží Anglicka počas silného vetra v sobotu 29. januára 2022.
debata

Deväťročný chlapec zomrel v sobotu popoludní v anglickom grófstve Straffordshire po tom, ako naňho a ďalšieho muža spadol strom. Oboch po páde stromu previezli do nemocnice. Chlapec zraneniam podľahol, muž zostáva hospitalizovaný.

Padajúci strom v sobotu predpoludním usmrtil aj 60-ročnú ženu v škótskom meste Aberdeen. Pád stromu spôsobila smršť Malik, ktorá zasiahla východnú časť Škótska i Anglicka. Vietor v Škótsku podľa Sky News dosahoval rýchlosť vyše 160 kilometrov za hodinu.

Výpadok elektrickej energie postihol viac ako 130 000 domácností a firiem. Počasie narušilo aj dopravu.

Úrady vydali varovanie pred ďalšou smršťou s názvom Carrie, ktorá by mala Spojené kráľovstvo zasiahnuť v najbližších hodinách.

Na príchod silného vetra sa pripravuje aj Dánsko. Takmer všetka vlaková doprava na ostrove Sjaelland bola dočasne zastavená a v pohotovosti je približne 10 000 pracovníkov záchranných zložiek. Na tomto ostrove sa nachádza i hlavné mesto Dánska Kodaň.

Nemecká meteorologická služba (DWD) vydala v sobotu popoludní výstrahu pred vetrom so silou víchrice až orkánu pre severné pobrežie, pobrežie Baltského mora i severovýchodnú časť krajiny.

turistika Čítajte viac Lepšie bude zostať doma. V nedeľu platí najvyššia výstraha pred vetrom
debata chyba
Viac na túto tému: #Škótsko #silný vietor