Boj s časom. V Maroku zachraňujú chlapca z 32-metrovej studne

Na severe Maroka pokračuje vyše 40 hodín záchranná operácia, ktorá má pomôcť päťročnému chlapcovi, ktorý v utorok spadol do studne hlbokej 32 metrov. Dieťa má pravdepodobne zranenie na hlave, ale je stále nažive, napísal marocký server Le Matin.

03.02.2022 18:46
maroko, studna Foto:
Obyvatelia sledujú záchrannú akciu 5-ročného chlapca, ktorý spadol do 32-metrovej studne neďaleko marockého mesta Ighrán.
debata (4)

Na mieste je ťažká technika a niekoľko desiatok záchranárov, policajtov a zástupcov miestnych organizácií.

Chlapec menom Raján spadol do úzkej studne v dedine Ighrán v provincii Šafšávin, keď sa v jej blízkosti hral. Úrady sa snažia za každú cenu zachrániť chlapcov život, hadicami je k nemu privádzaná voda, jedlo a kyslík. Podľa snímok z kamery spustenej do hlbiny je dieťa pri vedomí.

Na miesto boli povolaní aj jaskyniari, podľa nich záchranu komplikuje úzky profil studne. Dole sa pokúšalo spustiť niekoľko dobrovoľníkov, ale zatiaľ sa nikomu nepodarilo dostať až k dieťaťu. „Je tam veľmi malý priemer, asi 25 centimetrov a v hĺbke 28 metrov sa ešte zužuje. Nedokázali sme sa k nemu dostať,“ povedal šéf zväzu miestnych jaskyniarov Muhammad Jasín Kahabí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Maroko #záchranná akcia