Lavrov Putinovi: Rusko vidí "šancu" na dohodu o bezpečnosti so Západom

Existuje "šanca" na dosiahnutie dohody o bezpečnosti so Západom, povedal v pondelok ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov prezidentovi Vladimirovi Putinovi.

14.02.2022 17:08
Sergej Lavrov Foto:
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
debata (23)

Informovala o tom agentúra AFP, podľa ktorej by mohlo ísť o možné zmiernenie v čase stupňujúceho sa napätia v súvislosti s Ukrajinou.

„Ako hlava ministerstva zahraničných vecí musím povedať, že vždy je tu šanca“ nájsť dohodu, povedal Lavrov Putinovi počas starostlivo zorganizovaného stretnutia, keď bol požiadaný, aby sa vyjadril k prebiehajúcim rozhovorom so Západom.

Spojené štáty varovali pred možnou bezprostrednou hrozbou ruskej invázie na Ukrajinu a ich západní spojenci pohrozili Moskve ochromujúcim balíkom ekonomických sankcií.

rozhovore s Putinom však Lavrov naznačil, že Moskva je pripravená pokračovať v rokovaniach so Západom. „Je tu šanca na dosiahnutie dohody s našimi partnermi o kľúčových otázkach, alebo je to pokus vtiahnuť nás do nekonečného procesu vyjednávania?“ opýtal sa Putin šéfa ruskej diplomacie v rozhovore, ktorý odvysielala televízia.

„Naše možnosti nie sú ani zďaleka vyčerpané, nehovorím, že by mali pokračovať donekonečna, navrhoval by som však pokračovať v nich a rozširovať ich,“ odpovedal Lavrov. Ruský minister zahraničných vecí zároveň podotkol, že v utorok má do Moskvy na rokovania pricestovať nemecký kancelár Olaf Scholz.

Olaf Scholz Čítajte viac V prípade invázie na Ukrajinu bude Rusko podľa Scholza "okamžite" čeliť sankciám
23 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sergej Lavrov