Prieskum: Povinné očkovanie proti covidu podporuje v Rakúsku 60 percent ľudí

Povinné očkovanie proti covidu, ktoré Rakúsko zaviedlo začiatkom februára, považuje za dobré či skôr dobré 61 percent obyvateľov tejto krajiny. Naopak každý štvrtý opýtaný odpovedal, že povinnú vakcináciu rozhodne odmieta. Podľa agentúry APA to vyplýva z prieskumu verejnej mienky, ktorý vo štvrtok zverejnil inštitút Integral.

17.02.2022 14:48
Očkovanie / Vakcína / Foto: ,
debata (22)

Desať percent ľudí je naďalej rozhodnutých nenechať sa očkovať, aj keď sa tým vystavujú hrozbe vysokých pokút. V podobnom prieskume vykonanom približne pred polrokom to bolo 17 percent respondentov. Pokles možno podľa autorov prieskumu vysvetliť silnou jesennou vlnou pandémie covidu aj oznámením, že očkovanie bude odteraz povinné.

Väčšina účastníkov prieskumu nie je toho názoru, že povinné očkovanie sa stalo nadbytočným kvôli variantu omikron, ktorý oproti predchádzajúcim variantom spôsobuje miernejšie príznaky ochorenia Covid-19. Viac ako dve tretiny (69 percent) si myslia, že miernejší priebeh ochorenia u väčšiny nakazených za posledné vlny koronavírusu je možné pripísať hlavne posilňovacím dávkam vakcíny proti covidu.

Rakúsko / Očkovanie / Vakcína / Korona / Čítajte viac Rakúsko od 5. marca zruší takmer všetky protipandemické opatrenia
22 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #povinné očkovanie #koronavírus