Amsterdam: Rukojemníci sú po dráme v bezpečí, páchateľa zadržali

Muža so strelnou zbraňou, ktorý v utorok podvečer zadržiaval niekoľko ľudí ako rukojemníkov v predajni firmy Apple v centre holandského Amsterdamu, špeciálna jednotka premohla a zadržala.

23.02.2022 08:04
amsterdam Foto: ,
Policajné špeciálne zásahové jednotky a záchranári prenášajú zraneného rukojemníka do sanitky v holandskom Amsterdame v utorok 22. februára 2022 po rukojemíckej dráme v centre mesta.
debata

Aj posledný z rukojemníkov je v bezpečí, informovala polícia, informovali agentúry AP a AFP.

Policajti v aute do muža narazili, keď vybehol z predajne. „Leží na ulici a robot ho kontroluje, či nemá pri sebe výbušniny. Na diaľku ho majú pod kontrolou ozbrojení policajti,“ uviedla polícia na Twitteri. Následne dodala, že muž nemal pri sebe výbušniny a že sa oňho stará zdravotnícky personál. Motív jeho činu nebol bezprostredne jas­ný.

Podľa polície sa niekoľkým ľuďom podarilo počas rukojemníckej drámy utiecť z obchodu.

Polícia dostala najprv okolo 17.40 h hlásenie o údajnej ozbrojenej lúpeži v predajni na námestí Leidseplein, ktoré je centrom amsterdamského nočného života. Na sociálnych sieťach sa objavili fotografie a videá zachytávajúce muža, ktorý v predajni zbraňou ohrozoval ďalšiu osobu. Viacerí očití svedkovia, ako aj portál AT5 uviedli, že počuli viacero výstrelov. Polícia námestie Leidseplein uzavrela a nasadila aj vrtuľník.

debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #Amsterdam #rukojemnícka dráma