Putin je pripravený „rokovať“: Záujmy Moskvy sú ale bezpodmienečné

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že Rusko je pripravené na dialóg a hľadanie diplomatického riešenia, avšak zdôraznil, že ruské záujmy a bezpečnosť občanov sú pre Moskvu "bezpodmienečné", informuje agentúra AFP.

23.02.2022 08:56
Vladimir Putin Foto:
Vladimir Putin
debata (213)

„Naša krajina je vždy otvorená priamemu a čestnému dialógu pre diplomatické riešenie tých najťažších problémov, ale opakujem: záujmy Ruska a bezpečnosť našich občanov sú pre nás bezpodmienečné,“ uviedol Putin v prejave venovanom Dňu obrancov vlasti, ktorý je ruským štátnym sviatkom.

Vo videu tiež ruský prezident zablahoželal ruským vojakom, pričom uviedol, že je presvedčený o „profesionalizme“ ruskej armády a o tom, že ruskí vojaci budú brániť ruské záujmy.

Putin ďalej ocenil pripravenosť ruskej armády na boj a uviedol, že Rusko bude pokračovať vo vývoji nových zbraní.

Vladimir Putin Čítajte viac PODCAST: Politológ Marušiak: V Rusku nevidno nadšenie ako v prípade anexie Krymu

„Aj ďalej budeme vyvíjať perspektívne zbraňové systémy, vrátane nadzvukových… a rozširovať využívanie pokročilých digitálnych technológií a prvkov umelej inteligencie,“ uviedol šéf Kremľa.

Putin sa ruským občanom vo videu prihovoril po tom, ako Rada federácie, horná komora ruského parlamentu, jednohlasne schválila vyslanie „mierotvorcov“ do separatistických ukrajinských oblastí, ktoré v pondelok Moskva uznala za nezávislé, píše AFP.

Západ už celé týždne varuje pred ruskou inváziou na Ukrajinu. Americký prezident Joe Biden v utorok oznámil zavedenie nových sankcií voči Rusku, ktoré podľa neho začalo inváziu na Ukrajinu. Napriek tomu je však podľa šéfa Bieleho domu stále možné vyhnúť sa vojne.

Vladimir Putin Čítajte viac Novaja gazeta: Putin neblafuje. A my v tom budeme musieť žiť
213 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin