Putin, choď domov!, odkázalo na Ukrajinu štvrť milióna Kolínčanov

Až zhruba štvrť milióna ľudí vyšlo do ulíc nemeckého Kolína nad Rýnom, aby sa zúčastnili na pochode za mier a demokraciu, ktorý nahradil tradičný karnevalový Ružový pondelok (Rosenmontag).

28.02.2022 17:10
Nemecko Rusko Ukrajina invázia svet protesty Foto: ,
Účastník karnevalu sleduje tisíce demonštrantov počas mierového pochodu proti vojne na Ukrajine v Kolíne nad Rýnom v pondelok 28. februára 2022. Tradičná karnevalová prehliadka bola zrušená kvôli ruskej invázii na Ukrajine. Namiesto prehliadky sa v meste konal mierový protest.
debata (1)

Informovala o tom tamojšia polícia. Správu priniesla agentúra DPA s tým, že napriek obrovskému počtu ľudí sa udalosť zaobišla bez incidentov.

„Myslím si, že toto je najdôležitejší Ružový pondelok, odkedy som sa narodil,“ povedal 57-ročný nemecký hudobník Peter Brings pre televíziu WDR.

Mnohí z účastníkov pochodu niesli transparenty s nápismi „Putin, Choď domov“ či „Drahí Rusi, buďte Rusmi, a nie Putinovcami“.

V deň začiatku ruskej invázie na Ukrajinu sa organizátori karnevalu rozhodli zorganizovať demonštráciu za mier. Prezident kolínskeho Karnevalu Christoph Kuckelkorn a starostka mesta Henriette Rekerová vo svojich prejavoch vyjadrili solidaritu s Ukrajinou, ktorá čelí invázií zo strany Ruska.

Bielorusko referendum zmena ústava Čítajte viac V Rusku zadržali na protestoch proti vojne už takmer 6-tisíc ľudí, v Bielorusku 800
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #demonštrácia #Kolín nad Rýnom #vojna na Ukrajine