Položart: Zabavené ruské tanky nemusíte nahlasovať k zdaneniu, odkazujú úrady Ukrajincom

Ruské tanky a ďalšie vybavenie zabavené ukrajinskými občanmi pri súčasnom konflikte nie je potrebné hlásiť k zdaneniu.

02.03.2022 13:08
Ukrajina Rusko Invázia Foto: ,
Ukrajinský vojak prehľadáva zničené ruské vojenské vozidlo po bojoch 27. februára 2022 v Charkove.

Obyvateľov východoeurópskeho štátu, ktorý čelí útoku ruských vojsk, o tom dnes uistil ukrajinský Národný úrad pre prevenciu korupcie, píše agentúra Interfax-Ukrajina.

„Zmocnili ste sa ruského tanku, obrneného transportéra a bojíte sa, ako to ohlásite? Zachovajte pokoj a ďalej chráňte svoju vlasť! Zabavené ruské tanky a ďalšie vybavenie nemusíte priznať k zdaneniu, pretože ich hodnota… neprekračuje stonásobok životného minima,“ napísal tlačový odbor úradu.

V prípade, že sa Ukrajinci zmocnia ruského vybavenia, odpadá aj povinnosť nahlásiť majetkové zmeny do desiatich dní, dodal úrad. Vojnová korisť nepodlieha bežným pravidlám, pretože ju nemožno získať cez bežnú transakciu, ale iba v súvislosti s ruskou agresiou „voči nezávislej a zvrchovanej“ Ukrajine, píše sa vo vyhlásení.

„Vďaka odvahe a víťazstvám obrancov Ukrajiny sa k vám armádne vybavenie nepriateľa dostane už zničené a vyradené z činnosti, čo znemožňuje jeho ohodnotenie v súlade s právom,“ doplnil protikorupčný úrad.

Ukrajina / Rusko / Invázia / Vojna na Ukrajine / Čítajte viac 7. deň: Rusi v Chersone. Rusko prvýkrát zverejnilo počty obetí
chyba
Viac na túto tému: #Rusko #tanky #vojna na Ukrajine