Putin už našiel svoju bábku. Tajná služba: Zelenského nahradí Janukovyčom

Bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, ktorý bol po rozsiahlych demonštráciách v roku 2014 zvrhnutý a uchýlil sa do Ruska, je teraz údajne v Minsku. Kremeľ ho vraj chce vyhlásiť za ukrajinského prezidenta, uviedol dnes denník Ukrajinská pravda s odvolaním sa na nemenovaného príslušníka ukrajinskej rozviedky.

02.03.2022 14:18
Janukovyč Foto: ,
Viktor Janukovyč ešte ako prezident Ukrajiny na Bratislavskom hrade počas samitu hláv štátov krajín strednej a východnej Európy v júni 2013.

„Podľa jedného scenára sa ho v Minsku pokúsia vyhlásiť za ukrajinského prezidenta,“ povedal o Janukovyčovi zdroj z tajnej služby.

Získané informácie podľa denníka svedčia o tom, že sa Kremeľ chystá na informačnú či dezinformačnú operáciu, možno sa pokúsi o exprezidentov návrat na Ukrajinu, alebo v najbližšom čase vydá v Janukovyčovom mene výzvu adresovanú ukrajinskému ľudu.

Ozbrojený muž stojí pri barikáde na Námestí...
Muž kráča pomocou barlí okolo zničených ruských...
+9Vojenské vozidlo horí po bojoch 27. februára...

Moskva označuje Janukovyčovo zvrhnutie za „štátny prevrat“. Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že cieľom terajšej vojenskej operácie nie je okupácia susednej krajiny, ale jej demilitarizácia a „očista od nacistov“.

Už v januári Spojené kráľovstvo oznámilo, že Rusko plánuje dosadiť do vedenia ukrajinskej vlády promoskovskú osobnosť. Ministerstvo zahraničných vecí vtedy za potenciálneho kandidáta Kremľa označilo bývalého ukrajinského poslanca Jevhena Murajeva.

Ukrajina / Rusko / Invázia / Vojna na Ukrajine / Čítajte viac 7. deň: Rusi v Chersone. Rusko prvýkrát zverejnilo počty obetí
chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Viktor Janukovyč #vojna na Ukrajine