Ruský oligarcha blízky Putinovi vyzýva ukončiť vojnu na Ukrajine

Ruský oligarcha Oleg Deripaska, ktorý má blízko ku Kremľu a na ktorého Západ uvalil sankcie, vyzval vo štvrtok na ukončenie vojny na Ukrajine. TASR prevzala správu od agentúry DPA.

03.03.2022 15:50
Deripaska Foto:
Ruský oligarcha Oleg Deripaska
debata (16)

„Mier je veľmi dôležitý!“ napísal multimiliardár na sociálnej sieti Telegram. Podľa neho bolo „šialené“ stále odkladať rokovania o mieri.

Deripaska, známy svojimi dobrými vzťahmi s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, zároveň varoval pred jadrovou hrozbou z Ukrajiny, ktorá má na svojom území ešte 15 jadrových blokov a tri sklady palivových tyčí – nevynímajúc jadrovú elektráreň v Černobyli, ktorá bola poškodená v roku 1986.

Deripaska varoval pred veľkým nebezpečenstvom pre Rusko, Ukrajinu a Európu v prípade jadrového incidentu v regióne, čo by malo podľa neho následky na najbližších 200 rokov.

Ako informovala v stredu agentúra Reuters, Washington uvalil v roku 2018 sankcie na Olega Deripasku a ďalších vplyvných Rusov pre ich väzby na ruského prezidenta Vladimira Putina po údajnom ovplyvňovaní amerických prezidentských volieb v roku 2018, ktoré Moskva popiera.

putin, deripaska Čítajte viac Ruskí oligarchovia sa boja. Jachty zakotvili pri Maldivách
16 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine