Kličkovci prosia o pomoc. Údajne sú na Putinovom zozname smrti

Patria medzi legendárnych športovcov na Ukrajine. Počas invázie ruských vojsk idú boxerskí bratia Kličkovci príkladom celému národu, ale v najbližších dňoch to nebudú mať ľahké.

04.03.2022 13:36
kličkovci Foto:
Vpravo Vitali Kličko, starosta Kyjeva, spolu so svojim bratom Vladimirom na radnici v Kyjeve v nedeľu 27. februára 2022.
debata (287)

Podľa britských médií si Vladimir Putin pripravil zoznam 23 osôb, ktoré má zlikvidovať tzv. Vagnerova skupina. Medzi nimi sú vrcholní politickí predstavitelia, ale aj známi ukrajinskí športovci.

Ruský prezident si podľa informácií webu britského denníka The Times najal špeciálne komando. Ide o skupinu Vagnerovcov zloženú z vysoko školených agentov. Predpokladá sa, že v Kyjeve aktuálne operuje viac ako 400 ruských žoldnierov s cieľom pozabíjať popredné osobnosti ukrajinského odboja. Putin údajne na zoznam pridal aj mená prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského a tiež starostu Kyjeva Vitalija Klička spolu s jeho bratom Vladimirom.

Z ťažko skúšanej krajiny utekajú stovky tisíc ľudí, Kyjev aj ďalšie ukrajinské mestá však zatiaľ odolávajú. „Sme nesmierne hrdí na ukrajinský ľud. Budeme našu krajinu brániť, je to náš domov a sme pripravení zaň zomrieť,“ hovoria bratia Kličkovci. Slávni boxeri prostredníctvom médií žiadajú aj väčšiu pomoc spojencov. Predovšetkým má ísť o zvýšené dodávky zbraní, jedla a vody. „Veľmi tieto veci potrebujeme. Infraštruktúra je z veľkej časti zničená bombami, potrebujeme pomoc. Finančnú, vojenskú, zdravotnú,“ vyhlásil Vladimir Kličko.

Ukrajina už ôsmy deň odoláva ruskému vojenskému nátlaku. „Každý sa musí zapojiť. Treba si uvedomiť, že to nie je vojna len proti vedeniu Ukrajiny. Je to vojna proti všetkým civilistom a proti demokracii. Ukrajina chce byť súčasťou modernej demokracie a európskej rodiny,“ dodal starosta Kyjeva Vitalij Kličko.

Ukrajina Rusko vojna elektráreň požiar jadrová bezpečnosť Čítajte viac 9. deň: Rusi sa po ostreľovaní zmocnili najväčšej jadrovej elektrárne v Európe
287 debata chyba
Viac na túto tému: #Vitalij Kličko #Vladimir Putin #Vladimir Kličko #vojna na Ukrajine