Zabite niekto Putina, vyzýva Rusov americký senátor

Americký senátor Lindsey Graham vo štvrtok v televíznom vysielaní žiadal, "aby niekto v Rusku" zabil ruského prezidenta Vladimira Putina. TASR informuje na základe správy agentúry AFP a Grahamovho vyhlásenia na sociálnej sieti.

04.03.2022 17:14
Ukrajina / Nacionalisti / Pochod / Deň Obrancov / Foto: ,
Ukrajinskí nacionalisti pochodujú pri príležitosti Dňa obrancov Ukrajiny v Kyjeve 14. októbra 2021. Ilustračná snímka
debata

Niekto v Rusku musí začať konať a odstrániť tohto „chlapa“, povedal Graham vo vysielaní televízie Fox News. Tieto vyjadrenia neskôr zopakoval aj na Twitteri, píše AFP.

„Nájde sa v Rusku Brutus? Nájde sa tam úspešnejší plukovník Schauffenberg?“ napísal Graham. Tento jednotlivec by podľa republikánskeho senátora Grahama preukázal pre Rusko a svet „obrovskú službu“.

Ďalší členovia amerického Kongresu vrátane členov Republikánskej strany Grahamov tvít označili za ľahkomyseľný, píše na svojej webovej stránke denník The Washington Post.

Brutus bol politik, ktorý sa v prvom storočí pred naším letopočtom podieľal na vražde rímskeho vojvodcu Gaia Iulia Caesara, píše The Washington Post.

Claus Schenk von Stauffenberg bol vodcom skupiny, ktorá 20. júla 1944 spáchala na Hitlera nevydarený atentát v jeho hlavnom vojenskom stane Wolfsschanze v Rastenburgu.

Ukrajina Rusko vojna elektráreň požiar jadrová bezpečnosť Čítajte viac 9. deň: Rusi sa po ostreľovaní zmocnili najväčšej jadrovej elektrárne v Európe
debata chyba
Viac na túto tému: #USA #vojna na Ukrajine