Ukrajinci zabili Rusom významného generála. Kto bol Vitalij Gerasimov?

Kyjev sa pochválil veľkou stratou Moskvy. Ukrajina oznámila, že počas bojov zabila ruského generálmajora Vitalija Gerasimova.

08.03.2022 08:45
debata (184)

O smrti dôležitého príslušníka ruskej armády informovala ukrajinská rozviedka spadajúca pod ministerstvo obrany: „Počas bojov v blízkosti Charkova bol zlikvidovaný náčelník štábu a prvý zástupca veliteľa 41. armáda Centrálneho vojenského okruhu Ruskej federácie."

Gerasimov, ktorý mal 44 rokov, sa zúčastnil troch dôležitých vojenských operácií. Z jeho životopisu vyplýva, že sa zapojil do druhej vojny v Čečensku, ako jeden z ruských veliteľov pôsobil v Sýrii a napokon sa stal jedným z generálov, ktorých Moskva poslala viesť vojnu proti Ukrajine. Prsty mal už aj v ruskej anexii Krymu v roku 2014, za čo dostal vyznamenanie.

Gerasimov je druhý zabitý ruský generálmajor na Ukrajine od začiatku agresie spred takmer dvoch týždňov. Kyjev informoval 3. marca, že ukrajinská armáda zlikvidovala Andreja Suchoveckého. Tento generálmajor velil divízii výsadkárov a rovnako ako Gerasimov bol jedným zo zástupcov veliteľa 41. ruskej armády.

© Autorské práva vyhradené

184 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #Vitalij Gerasimov