Malá Ukrajinka rozžiarila protiraketový kryt v Kyjeve spevom

V čase ruských útokov na Ukrajinu spev malého ukrajinského dievčaťa aspoň na chvíľu primäl ľudí ukrytých v protileteckom kryte v Kyjeve myslieť na niečo iné, ako na hrôzy blížiaceho sa raketového útoku.

08.03.2022 16:55
amelia Foto:
Ukrajinka Amelia počas spievania skladby Let It go v kyjevskom protiraketovom kryte.
debata (19)

Video dievčaťa menom Amelia, ktorá sa podľa denníka Washington Post pred ľuďmi v kryte sprvoti bála spievať, už videli na sociálnych sieťach milióny používateľov.

Amelia zaspievala známu pesničku „Let It Go“ z filmu Frozen (Ľadové kráľovstvo) od Disneyho z roku 2013. „Zvuk jej spevu prenikol neistotou a strachom a prehlušil zvuk plaču detí a vravu dospelých,“ napísal WP.

Spev Amelie privolal viacerým v bunkri slzy na tvári. Video nahrala a na Facebook „zavesila“ Marta Smekhová. Video si pozrela aj americká herečka a speváčka Idina Menzelová, ktorá bola hlasom postavy Elsy vo filme a ktorá aj pesničku naspievala pre rozprávku.

„Vidím ťa,“ napísal Menzelová na Twitteri a zdieľala klip s dievčaťom a pridala dva emotikony srdca – jeden modrý a druhý žltý, teda farieb ukrajinskej vlajky.

„Od jej prvého slova v bunkri zavládlo úplné ticho … Každý odložil, čo robil, a počúval,“ napísala Smekhová v príspevku na Facebooku, ktorý začala v ukrajinčine a potom prešla do ruštiny, keď sa začala priamo prihovárať ruskému ľudu. „Pozrite sa, Rusi, proti komu bojujete,“ napísala. "Naše deti vyžarujú svetlo a dokonca ani vo vlhkej tmavej pivnici nezmizne, ale rozžiari sa ešte jasnejšie!“

Skladba „Let It Go“ sa stala celosvetovým fenoménom a v roku 2014 získala Oscara za najlepšiu pôvodnú pieseň, pripomenul WP.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #spev #Kyjev #vojna na Ukrajine #Frozen