VIDEO: Ukrajinci pri Kyjeve rozmetali tankový pluk, veliteľa zabili

Ukrajinská armáda neďaleko Kyjeva zničila tankový pluk ruskej armády a zlikvidovala jeho veliteľa.

10.03.2022 14:18
kyjev Foto:
Autá prechádzajú okolo zničeného ruského tanku, keď konvoj vozidiel evakuujúcich civilistov opúšťa v stredu 9. marca 2022 Irpin na okraji Kyjeva.
debata (349)

Referuje o tom spravodajský web CNN s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo obrany.

„Veliteľ pluku okupantov plukovník Zacharov bol zlikvidovaný,“ uviedlo ministerstvo na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter s tým, že počas bitky v Brovary pri Kyjeve utrpel nepriateľ značné ľudské i materiálne straty.

CNN sa snažila geolokalizovať a overiť video zdieľané ministerstvom obrany, a pravdepodobne skutočne ukazuje ruskú vojenskú kolónu, ktorá čelí útoku a dala sa na ústup.

Utiekla polovica obyvateľov

Z Kyjeva utiekla od začiatku ruskej invázie polovica obyvateľov. Uviedol to vo štvrtok starosta Vitalij Kličko. „Podľa našich informácií odišiel z mesta jeden z každých dvoch obyvateľov Kyjeva,“ povedal Kličko pre ukrajinskú televíziu. „Odišli o niečo menej než dva milióny ľudí. Kyjev sa však premenil na pevnosť. Každá ulica, každá budova, každé kontrolné stanovište bolo opevnené,“ cituje ho AFP.

Širšia oblasť Kyjeva mala vlani 3,5 milióna obyvateľov, vyplýva z údajov webovej stránky citypopulation.de.

Ruské sily sa pri postupe ku Kyjevu dostali so svojimi obrnenými vozidlami na severovýchodný okraj mesta, informovali vo štvrtok reportéri AFP. Ukrajinskí vojaci predtým hovorili o noci ťažkých bojov o kontrolu nad hlavnou cestou do metropoly.

349 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine