BBC: Ruské jednotky bombardovali divadlo v Mariupole. Skrývali sa v ňom stovky civilistov

Ruské sily v stredu bombardovali divadlo v obliehanom ukrajinskom meste Mariupol, v ktorom sa údajne ukrývali stovky civilistov.

16.03.2022 19:10
debata (101)

S odvolaním sa zástupcu starosta mesta Serhija Orlova to uviedla stanica BBC. Orlov povedal, že v budove sa nachádzalo 1000 až 1200 ľudí. Počet obetí podľa neho zatiaľ nie je známy. BBC však tieto informácie zatiaľ nedokázala overiť z nezávislých zdrojov.

Orlov tiež pre BBC uviedol, že Rusko zaútočilo na konvoj civilistov, ktorí smerovali z Mariupola do mesta Záporožie, pričom zranenia utrpeli piati civilisti vrátane dieťaťa.

Z obliehaného prístavného mesta Mariupol utieklo v autách už približne 20.000 ľudí, uviedlo v stredu ukrajinské ministerstvo vnútra. Niekoľko stotisíc ďalších tam však naďalej zostáva bez dodávok tepla, elektriny či tečúcej vody.

Mariupol ležiaci na pobreží Azovského mora, ktorý je kľúčovým pre ďalší posun ruských síl smerom na západ Ukrajiny, čelí už vyše dvoch týždňov rozsiahlemu bombardovaniu a ostreľovaniu. Podľa odhadov ukrajinských predstaviteľov tam počas bojov zahynulo už vyše 2500 civilistov a najmenej 200.000 čaká na nevyhnutnú evakuáciu.

101 debata chyba
Viac na túto tému: #bomba #divadlo #Ukrajina #vojna na Ukrajine