O LEGO figúrku Zelenského je enormný záujem, predáva sa za 91 eur

Spoločnosť Citizen Brick, ktorá vyrába na mieru prispôsobené produkty LEGO, pre "ohromný záujem" vyrobí viac figúrok zobrazujúcich ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

17.03.2022 14:45
zelenskyj Foto:
LEGO figúrka ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
debata (11)

Figúrky sa budú predávať v rámci charitatívnej kampane na podporu vojnových utečencov z Ukrajiny.

Ako vo štvrtok informovala spravodajská stanica Sky News, súčasťou vyrobeného setu sú aj mini Molotovove kokteily, pričom fľaštičku s „horľavinou“ zdobí vlajka vo farbách Ukrajiny.

Figúrky Volodymyra Zelenského – v typickej zelenej mikine, zelených nohaviciach a so strniskom na tvári – sa predávali po 91 eur za kus a zápalné fľaše boli v ponuke po deväť eur.

Zelenská Čítajte viac Prvá dáma radí Ukrajinkám, ako pomôcť deťom zvládnuť pobyt v krytoch

Všetka vyrobená produkcia sa vypredala za 24 hodín, uvádza Sky News. Celkovo sa takto získalo v prepočte 14 966 eur.

Výnos z predaja bol venovaný humanitárnej organizácii Direct Relief, ktorá sa po celom svete snaží poskytovať lekársku pomoc ľuďom v núdzi.

Cieľom 100-tisíc dolárov

Citizen Brick najnovšie oznámil, že vo výrobe sú ďalšie figúrky Zelenského. Spoločnosť očakáva, že ich predajom získa 100 000 dolárov (90 488 eur).

Celá suma bude opäť venovaná organizácii Direct Relief na podporu jej úsilia pri poskytovaní zdravotníckych potrieb ukrajinským utečencom.

Novinka v sortimente Citizen Brick je reakciou na udalosti na Ukrajine, ktorá od 24. februára čelí útoku ruských jednotiek. Ide o najväčšiu vojenskú ofenzívu v Európe od druhej svetovej vojny. Ukrajina v súvislosti s ňou zažíva veľkú vlnu solidarity od krajín i firiem z mnohých krajín celého sveta.

Kto je Volodymyr Zelenskyj?

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #lego #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj