Zadržaného bulharského expremiéra Borisova prepustili

Bývalého bulharského premiéra Bojka Borisova prepustili na slobodu v piatok menej než 24 hodín po zadržaní úradmi pre podozrenia z podvodov s financiami z EÚ. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

19.03.2022 09:47
Bulharsko Borisov Foto: ,
Bývalý bulharský premiér Bojko Borisov sedí v policajnom aute po zadržaní 17. marca 2022 v Sofii.
debata

„Žiadne obvinenia, nič,“ povedal podľa televízie bTV Borisov, keď pozdravil členov svojej strany Občania za európsky rozvoj Bulharska (GERB).

Zo zadržania v piatok prepustili aj bývalého ministra financií Vladislava Gorabiva a Borisovovu mediálnu poradkyňu Sevdalinu Arnaudovú, píše DPA.

K zadržaniu Borisova došlo krátko po tom, ako Bulharsko navštívila šéfka Európskej prokuratúry Laura Kövesiová, ktorá ocenila odhodlanie úradujúceho bulharského premiéra Kirila Petkova v boji proti korupcii. O zadržaní Borisova informovalo bulharské ministerstvo vnútra.

Európska prokuratúra podľa Kövesiovej v Bulharsku vyšetruje 120 prípadov údajných podvodov s peniazmi z EÚ súvisiacich s verejnými tendrami, poľnohospodárskymi dotáciami, výstavbou a fondmi pre obnovu po koronavírusovej pandémii.

Bojko Borisov Čítajte viac Expremiéra Borisova zadržali pre podozrenia z korupcie
debata chyba
Viac na túto tému: #Bulharsko #Bojko Borisov