Ruské elity chcú odstaviť Putina, tvrdí ukrajinská rozviedka

Niektorí zástupcovia ruských politických a obchodných elít údajne zvažujú zvrhnutie prezidenta Vladimíra Putina, aby mohli byť znovu obnovené vzťahy Moskvy so západnými krajinami. S odvolaním sa na tvrdenie ukrajinských spravodajských služieb to uviedlo ukrajinské ministerstvo obrany.

20.03.2022 15:41
debata (126)

Putinovým nástupcom by sa mal stať súčasný šéf Federálnej bezpečnostnej služby (FSB) Alexander Bortnikov. Informáciu, ktorú priniesol ukrajinský denník Kyiv Independent, nebolo možné nezávisle overiť. Reakcia Ruska tiež nie je známa.

Podľa ukrajinských spravodajských služieb sa v Rusku formuje určitá skupina vplyvných osôb, ktoré nesúhlasia s Putinovými krokmi. Ich cieľom je odstaviť prezidenta od moci najskôr, ako to bude možné, aby mohli byť znovu naviazané ekonomické vzťahy so Západom poničené vojnou na Ukrajine.

Hovorí sa tiež už aj o Putinovom nástupcovi. Mal by sa ním stať Alexander Bortnikov, šéf ruských špiónov a údajný Putinov učiteľ z čias KGB. Ten v posledných dňoch podľa ukrajinskej rozviedky pri Putinovi upadol do nemilosti kvôli podceneniu situácie na Ukrajine. Ruské ozbrojené zložky totiž nečakali taký odpor a očakávali, že budú v krajine postupovať oveľa rýchlejšie.

A bol to vraj práve Bortnikov a jeho ľudia, ktorí mali predtým na starosti analýzu nálad ukrajinského obyvateľstva a schopností ukrajinskej armády.

126 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine