Šanghaj hlási rekordný nárast nakazených covidom, uzatvára Disneyland

Čínske finančné stredisko Šanghaj ohlásilo rekordný jednodňový nárast lokálne prenášaných prípadov nákazy covidu.

21.03.2022 07:19
peking, covid Foto:
Obyvatelia sa v pondelok 21. marca 2022 v Pekingu v Číne postavili do rady na test na koronavírus na vonkajšom testovacom mieste.
debata (3)

Mesto sa kvôli šíreniu nákazlivejšieho variantu omikron rozhodlo až do odvolania uzavrieť miestnu pobočku zábavného parku Disneyland, informovala agentúra Reuters.

Šanghaj ohlásila 24 prípadov miestneho šírenia koronavírusu s potvrdenými symptómami a 734 asymptoma­tických prípadov; ich počet stúpa už štvrtý deň.

Aj keď je počet infekcií v porovnaní s inými krajinami sveta nízky, Čína sa stále snaží presadzovať nulové šírenie vírusu. V Šanghaji sa preto v súlade s vládnou politikou uzavreli školy a prebieha testovanie obyvateľov obytných komplexov.

Vrátane prípadov zaznamenaných v Šanghaji dnes Čína ohlásila 1 947 nových symptomatických prípadov nákazy, čo je oproti predchádzajúcemu dňu nárast zhruba o 300. Počet asymptomatických prípadov stúpol o viac ako 200 na dnešných 2 384. Za posledný deň nepribudli žiadne obete a oficiálny počet zostáva na 4 638 od začiatku pandémie.

Koronavírus / Testovanie / Zdravotník / Čítajte viac Hospitalizovaných s covidom je stále menej, obete však naďalej pribúdajú
3 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus