V Grécku vybuchla továreň na výrobu dynamitu, zahynuli traja zamestnanci

Traja zamestnanci továrne na výrobu dynamitu na severe Grécka prišli v pondelok o život pri silnom výbuchu, ku ktorému došlo v tomto závode. S odvolaním sa na vyjadrenie spoločnosti, ktorá továreň prevádzkuje a tiež miestnych úradov o tom informovala agentúra AFP.

21.03.2022 15:12 , aktualizované: 18:48
debata (2)

K výbuchu došlo v dedinke vzdialenej 30 kilometrov východne od mesta Grevena, ktoré leží približne 420 km severozápadne od Atén. Spoločnosť ELTEK, ktorá továreň prevádzkuje, uviedla, že pri explózii sa zranil aj jeden príslušník bezpečnostnej služby.

„Budova (továrne) bola úplne zrovnaná so zemou,“ povedal Jorgos Dastamanis, starosta mesta Grevena. Obyvatelia zase tvrdili, že explózia sa podobala zemetraseniu.

Príčina výbuchu nebola bezprostredne známa.

„Potvrdzujeme úmrtia troch zamestnancov našej továrne v Grevene, ku ktorým došlo pri nehode na výrobnej linke,“ uviedla zmienená firma. Zároveň vyjadrila úprimnú sústrasť rodinám a blízkym obetí. Spoločnosť ELTEK ešte predtým informovala, že v prevádzka továrne sa riadila všetkými „bezpečnostným opatreniami“, aké vyžaduje zákon. Uviedla tiež, že pri vyšetrovaní plne spolupracuje s úradmi.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #výbuch