Pri útoku na škole v Malmö zomreli dve jej zamestnankyne

Dve ženy-päťdesiatničky prišli o život pri pondelňajšom násilnom trestnom čine na strednej škole vo švédskom meste Malmö.

22.03.2022 07:11
škola, malmo Foto:
Policajti prichádzajú na miesto činu v škole v švédskom Malmö v pondelok 21. marca 2022. Švédska polícia uviedla, že najmenej dvaja ľudia boli zranení a jedna osoba bola zatknutá po incidente na strednej škole.
debata (15)

Ide o zamestnankyne školy, ktoré podľahli zraneniam spôsobeným pri tomto čine, informovali agentúry AFP a DPA.

Policajti po príchode do školy zatkli pre podozrenie z vraždy 18-ročného študenta. Čo presne sa v škole stalo však zatiaľ stále nie je známe.

Polícia bola do školy privolaná po 17.00 h k „závažnému trestnému činu“. Neskôr uviedla, že dve osoby boli po prevezené do nemocnice, jedna osoba bola zatknutá. Podľa informácií denníka Aftonbladet mala byť ozbrojená sekerou a nožom.

Magnus Ranstorp Čítajte viac Expert na terorizmus Ranstorp: Vo Švédsku vidíme mini konflikty civilizácií

Verejnoprávna televízia SVT uviedla, že študenti popoludní v škole nacvičovali muzikál. Polícia neskôr informovala, že situácia je pod kontrolou. V čase spáchania násilného činu sa v areáli školy nachádzalo približne 50 ľudí.

Švédsko sa už dlhšie obdobie bojuje s rozmáhajúcou sa aktivitou zločineckých gangov, ktoré vo veľkých a niekedy aj v menších mestách používajú strelné zbrane a výbušniny.

V Malmö prijali niekoľko opatrení a programov na boj proti kriminalite. Za problémovú oblasť je považovaná najmä tamojšia štvrť Rosengrd, odkiaľ pochádza švédska futbalová hviezda Zlatan Ibrahimovič.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #Malmö #útok nožom