Nemec zastrelil pumpára, ktorý ho vyzval nasadiť si rúško. Dnes sa priznal

Muž, ktorý vlani v Nemecku po hádke o dodržiavaní pandemických opatrení zastrelil pracovníka čerpacej stanice, v piatok pred súdom priznal vinu. TASR informácie prevzala z agentúry DPA a webovej stránky denníka Süddeutsche Zeitung.

25.03.2022 15:05
debata (1)

„Hlboko to ľutujem,“ uviedol 50-ročný muž vo vyhlásení, ktoré pred krajinským súdom v meste Bad Kreuznach v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko prečítal jeho právnik. Takisto požiadal rodinu 20-ročnej obete o odpustenie.

Incident sa stal v septembri minulého roka v obci Idar-Oberstein v Porýnii-Falcku. Obvinený muž vo vyhlásení uviedol, že bol v tom čase pod vplyvom alkoholu po vypití siedmich alebo ôsmich pollitrových plechoviek piva a na čerpacej stanici si chcel kúpiť ďalšie pivá. Pracovník čerpacej stanice ho vyzval, aby dodržiaval pandemické opatrenia a nasadil si na tvár rúško, a odmietol mu pivo predať.

Muž odišiel na inú čerpaciu stanicu, kde si kúpil pivo, ktoré neskôr doma skonzumoval. Potom však z nočného stolíka vytiahol revolver a vrátil sa na prvú čerpaciu stanicu s cieľom zastreliť zamestnanca, s ktorým sa predtým dostal do sporu, píše DPA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #zabitie #koronavírus #protipandemické opatrenia