Cenzor zakázal prvý rozhovor, ktorý ruským médiám poskytol Zelenskyj

Ruský cenzúrny úrad Roskomnadzor varoval ruské médiá, aby nezverejnili rozhovor, ktorý im poskytol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

27.03.2022 19:12
Zelenskyj Foto: ,
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí prostredníctvom videohovoru na fóre v katarskej Dauhe v sobotu 26. marca 2022.
debata (129)

Uviedol to server Meduza.io, ktorého šéfredaktor sa na rozhovore so šéfom ukrajinského štátu zúčastnil. Roskomnadzor svoje varovanie zverejnil v sociálnej sieti Telegram.

„Mnoho ruských médií, vrátane médií plniacich funkciu zahraničného agenta, urobilo rozhovor s ukrajinským prezidentom Zelenským. Roskomnadzor varuje ruské médiá, že je nevyhnutné, aby sa zriekli zverejnenia tohto rozhovoru,“ uviedol úrad. Začal vraj kontrolu dotyčných médií, aby stanovil mieru ich zodpovednosti a rozhodol o príslušných odvetných opatreniach.

Server Meduza avizoval, že jeho šéfredaktor Ivan Kopakov, šéfredaktor nezávislej televízie Dožď Tichon Dzjadko, spisovateľ a publicista Michail Zygar a spravodajca denníka Kommersant Vladimir Solovjov dnes uskutočnili rozhovor s ukrajinským prezidentom, ktorý je v Kyjeve. Server Meduza prisľúbil prvý rozhovor, ktorý Zelenskyj poskytol ruským médiám od ruskej invázie na Ukrajinu, zverejniť napriek varovaniu v najbližších hodinách.

Zelenskyj Čítajte viac Zelenskyj opäť tlačí na Západ: Kto riadi euroatlantické spoločenstvo? Stále Moskva?
129 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #cenzúra #Ukrajina #Roskomnadzor #vojna na Ukrajine #Volodymyr Zelenskyj