Kadyrov: Nečakajte žiadne ústupky. Putin len tak neskončí

Čečenský vodca Ramzan Kadyrov v stredu povedal, že Rusko neurobí žiadne ústupky vo svojej vojne na Ukrajine a že šéf ruských vyjednávačov Vladimir Medinskij sa vo svojich vyhláseniach pomýlil. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters, ktorá citovala z videa, ktoré Kadyrov zverejnil na sociálnej sieti Telegram.

31.03.2022 06:00
Rusko, Čečenci, Kadyrov Foto: ,
Čečenskí vojaci počúvajú vystúpenie čečenského vodcu Ramzana Kadyrova v Groznom v utorok 29. marca 2022.
debata (122)

„Nebudeme robiť žiadne ústupky. Bol to Medinskij, ktorý sa pomýlil – urobil nesprávnu formuláciu. A ak si myslíte, že (Putin) skončí s tým, čo začal, len tak – ako sa nám to dnes prezentuje -, to nie je pravda,“ povedal Kadyrov.

Čečenský vodca takto reagoval na slová vedúceho ruskej vyjednávacej delegácie, ktorý po utorkových rokovaniach v Istanbule povedal, že Moskva podnikne kroky na deeskaláciu konfliktu vrátane obmedzovania vojenskej aktivity v okolí Kyjeva.

Kadyrov, ktorý tvrdou rukou vládne v ruskej Čečenskej republike, je bývalý povstalec a v súčasnosti spojenec ruského prezidenta Vladimira Putina.

Už na začiatku ruskej ofenzívy sa na sociálnych sieťach objavili zábery z námestia v čečenskom hlavnom meste Groznyj zaplneného vojakmi, ktorí tvrdili, že sú na ceste na Ukrajinu a pripravení pripojiť sa k ruským jednotkám.

Kadyrov sa často sám označuje za Putinovho „pešiaka“, pripomína Reuters s tým, že Moskva jeho režim dotuje.

122 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine