Ministerka Spiegelová, ktorá po vlaňajších záplavách v Nemecku odišla na dovolenku, rezignovala

Nemecká ministerka pre rodinu, seniorov, ženy a mládež Anne Spiegelová sa v pondelok ospravedlnila za to, že si krátko po minuloročných ničivých záplavách v Nemecku vzala dlhú dovolenku. O niekoľko hodín neskôr sa rozhodla podať demisiu. Argumentovala, že tak urobila pre „politický tlak“ na jej osobu.

11.04.2022 16:03
Anne Spiegel Foto: ,
Anne Spiegelová
debata (2)

Spiegelová v čase ničivých záplav pôsobila ako ministerka životného prostredia a zástupkyňa premiéra spolkovej republiky Porýnie-Falcko. Práve tento región bol v júli minulého roka jedným z najhoršie zasiahnutých záplavami, ktoré si v Nemecku vyžiadali viac ako 180 obetí.

Politička sa pôvodne bránila tým, že síce 10 dní po záplavách odišla na štvortýždňovú dovolenku do Francúzska, no napriek tomu bola pre prípad potreby zastihnuteľná. „Bola chyba, že sme išli na takú dlhú dovolenku, a za túto chybu sa ospravedlňujem,“ povedala Spiegelová. Dodala, že rodina potrebovala ísť na dovolenku, pretože jej deti sa nevyrovnali dobre s pandémiou koronavírusu a manžel sa po mozgovej príhode musel vyhýbať stresu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #záplavy #Anne Spiegelová