Výbuch v Libanone si vyžiadal jednu obeť a sedem zranených

Výbuch, ktorý v utorok ráno otriasol mestom Banaafúl na juhu Libanonu, si vyžiadal jednu obeť, ďalší siedmi sa zranili. TASR správu prevzala od agentúry AP, ktorá sa odvoláva na zdroj z libanonských bezpečnostných zložiek.

12.04.2022 10:03
libanon výbuch explózia ruiny Foto: ,
Členovia libanonskej bezpečnostnej služby kontrolujú škody po výbuchu v meste Banaafoul neďaleko prístavného mesta Sidon v Libanone 12. apríla 2022.
debata

Výbuch zničil dvojposchodovú budovu, ktorá slúžila ako mestský úrad a zároveň ako centrum šiitského hnutia Amal. Poškodil aj okolostojace budovy a autá. Obeťou výbuchu je údajne syn starostu mesta.

Príčina výbuchu nebola bezprostredne známa, no podľa zdroja, ktorý si prial zostať v anonymite, by mohlo ísť o naftu, ktorá bola v budove uskladnená. Ďalšie nepotvrdené správy hovoria o tom, že na mieste boli ukryté zbrane. Vojaci miesto výbuchu uzavreli. V troskách teraz hľadajú prípadné ďalšie obete a tiež dôkazy, ktoré môžu pomôcť objasniť príčinu výbuchu.

Koncom vlaňajška vybuchol sklad zbraní palestínskeho hnutia Hamas v utečeneckom tábore v meste Súr. Pri explózii sa zranilo 12 osôb. Hamas poprel, že tam skladoval zbrane a uviedol, že výbuch spôsobili kyslíkové nádrže.

debata chyba
Viac na túto tému: #Libanon