Orbán sľubuje podporu všetkým občanom nezávisle od toho, koho volili

Všetci občania Maďarska môžu rátať s podporou vlády, a to nezávisle od toho, akú stranu v parlamentných voľbách volili a v ktorej časti krajiny žijú, napísal v stredu premiér Viktor Orbán v e-maile adresovanom voličom.

13.04.2022 10:30
Orbán Foto:
Maďarský premiér Viktor Orbán
debata (4)

Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na spravodajský server 24.hu, podľa ktorého vláda opäť využila adresy poskytnuté obyvateľmi pri registrácii na očkovanie proti covidu.

Predseda vlády vyjadril vďaku všetkým občanom, ktorí sa 3. apríla zúčastnili na parlamentných voľbách a referende. „Vysoká volebná účasť potvrdzuje silu maďarskej demokracie a poskytuje silný mandát novému zákonodarnému zboru. Výsledky sú jednoznačné. Maďari chcú mier a bezpečnosť. Nová vláda bude všetkými možnými prostriedkami pracovať na tom, aby uplatnila vôľu občanov,“ píše sa v liste.

Server 24.hu pripomína, že v čase predvolebnej kampane maďarská vláda často posielala listy tým, ktorí sa zaregistrovali na očkovanie – napríklad o tom, že kabinet považuje za nezodpovedné, keby opozícia poslala na Ukrajinu zbrane. Najvyšší súd označil posielanie takýchto e-mailov za protizákonné, avšak ústavný súd jeho rozhodnutie zrušil s odôvodnením, že tento verdikt bol protiústavný.

Viktor Orbán Čítajte viac Orbánov Fidesz má ústavnú väčšinu, získal rekordný počet hlasov
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Viktor Orbán