Rusi svojich padlých zvážajú po nociach, viacerí sa už rozkladajú

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že ruská armáda odváža svojich padlých vojakov z ukrajinských miest po nociach, aby zatajila, aké veľké straty utrpela počas bojov.

02.05.2022 20:08
ukrajina Foto:
Ruskí vojaci strážia oblasť počas svadobného obradu niekoľkých párov v centre Berďanska na území pod vládou Doneckej ľudovej republiky na východe Ukrajiny.
debata (104)

Informuje o tom spravodajská stanica Sky News. Mŕtve telá vojakov podľa informácií ukrajinskej tajnej služby odvážajú nazad do Ruska len v menších počtoch, čo celý proces značne spomaľuje. Padlí vojaci sa tak do vlasti vracajú už v čiastočne rozloženom stave a je potrebné ich následne identifikovať.

Ukrajinská tajná služba tvrdí, že takéto informácie získala z telefonických rozhovorov ruských okupantov, ktoré sa jej podarilo zachytiť. V jednom z telefonátov údajne tvrdil nemenovaný ruský vojak, že z jeho 200-členného práporu prežilo len približne 20 až 22 ľudí, zatiaľ čo deviati odmietli ďalej bojovať.

Stanica Sky News upozornila, že tieto informácie nedokáže nezávisle overiť. Zároveň však podotkla, že existujú dôkazy o značných stratách v radoch ruských jednotiek bojujúcich na Ukrajine.

utečenci Oddelenie cudzineckej polície Čítajte viac Viac ako päť tisíc Ukrajincov si našlo na Slovensku prácu
104 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine