Mimoriadne zasadnutie českej poslaneckej snemovne pokračuje už viac než 24 hodín

Vystúpeniami opozičných poslancov pokračovalo v stredu mimoriadne zasadnutie Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR, ktoré sa začalo v utorok o 10.00 h. TASR správu prevzala z webovej stránky spravodajskej televízie CNN Prima News.

04.05.2022 13:53
poslanecká snemovňa ČR Foto:
Archívna snímka
debata

Poslanci za celý deň nič nevyriešili a vystúpenia opozičných poslancov vo veľkej miere nesúvisia s bodmi schôdze, konštatuje CNN Prima News.

Bývalý český premiér a predseda opozičného hnutia ANO Andrej Babiš vyhlásil, že chce v rečnení prekonať rekord predsedu strany SPD Tomia Okamuru. Ten vo februári počas schvaľovania pandemického zákona rečnil bez prestávky takmer šesť hodín.

„Dúfam, že dnešné rokovanie Snemovne posunieme, skončí sa súťaž o ‚náčelníka veľkú hubu‘, a budeme počúvať racionálne výstupy – a nie predháňanie sa v tom, kto viac tára,“ povedal v stredu na začiatku zasadnutia minister práce a sociálnych vecí Marian Jurečka.

„Na to, že v tejto súťaži v minulosti víťazil Tomio Okamura, sme boli zvyknutí. Mňa prekvapilo, že včera sa do tejto súťaže zapojil i predseda Andrej Babiš, ktorí táral dlhšie než dve hodiny,“ dodal.

Snemovňa má na programe šesť bodov vrátane úplného zrušenia elektronickej evidencie tržieb ku koncu tohto roka a zmene zákona o konflikte záujmov. Tento zákon sa „najciteľnejšie dotýka“ Babiša, píše CNN Prima News. Každý z prerokovávaných návrhov predložila vláda alebo koaliční poslanci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #Poslanecká snemovňa Parlamentu Českej republiky