Mali aj kalašnikov. V Paríži prepadli luxusné klenotníctvo Chanel

Štyri maskované osoby popoludní prepadli luxusné klenotníctvo značky Chanel neďaleko námestia Place Vendôme v Paríži, ktoré je jedným z najdrahších nákupných miest v Európe.

05.05.2022 18:24
debata (11)

Uviedla to agentúra AFP s odvolaním sa na políciu, ktorá nespresnila, či sa im podarilo ukradnúť nejaký tovar. Podľa videa, ktoré sa šíria na sociálnych sieťach, mal najmenej jeden z útočníkov strelnú zbraň.

Štvorica utiekla na skútri a motorke. Podľa policajného zdroja pri prepadnutí nikto neutrpel zranenia. Na miesto vyrazila zvláštna policajná brigáda na boj s organizovaným zločinom (BRB), ktorá má vyšetrovanie na starosť.

Na videu sú vidieť štyria ľudia v čiernom oblečení, s helmami a kapucňami. Traja z nich vychádzajú z obchodu, zatiaľ čo štvrtá osoba čaká pred klenotníctvom a má cez rameno prehodenú útočnú pušku. Útočníci potom odišli na motorke a skútri.

Luxusný butik sa nachádza na ulici Rue de la Paix neďaleko námestia Place Vendôme, ktoré je známe svojimi klenotníctvami. Krátko po incidente ulicu uzavreli policajné kordóny.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Paríž #Chanel #lúpežné prepadnutie