Britský profesor: Putin úplne stratil o vojne na Ukrajine predstavy

Ruský prezident Vladimir Putin pravdepodobne „úplne stratil predstavy“ o vojne na Ukrajine.

09.05.2022 12:59
putin Foto:
Ruský prezident Vladimir Putin sleduje vojenskú prehliadku ku Dňu víťazstva pri príležitosti 77. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Moskve v pondelok 9. mája 2022.
debata (97)

Ako referuje spravodajský web CNN, na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to uviedol renomovaný profesor strategických štúdií na University of St. Andrews v Škótsku Phillips O’Brien. „Buď teraz nerozumie realite situácie na Ukrajine, alebo ju zámerne ignoruje,“ skonštatoval O’Brien.

Pred Putinovým pondelňajším prejavom sa špekulovalo, že by mohol oficiálne vyhlásiť vojnu Ukrajine alebo nariadiť hromadnú mobilizáciu ruských síl do vojny na Ukrajine, ktorá trvá už tretí mesiac a Rusko v nej zaznamenalo veľké straty.

Nesmrteľný pluk. V strede Vladimir Putin....
Nesmrteľný pluk. Pochod, na ktorom nesú ľudia...
+7Nesmrteľný pluk. Pochod, na ktorom nesú ľudia...

Napriek tomu, že Putin obvinil Západ a NATO z toho, že ho prinútili vtrhnúť na Ukrajinu, aby ochránil ruské záujmy, neponúkol žiadnu predstavu o tom, čo by na Ukrajine považoval za víťazstvo. „Bez konkrétnych krokov na vybudovanie nových síl Rusko nemôže viesť dlhú vojnu a hodiny začínajú odpočítavať zlyhanie jeho armády na Ukrajine,“ povedal O’Brien.

Vladimir Putin Čítajte viac Putin v prejave na Červenom námestí označil útok na Ukrajinu za správne rozhodnutie
97 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine