Zavraždili paraguajského prokurátora. Bojoval proti organizovanému zločinu

Paraguajský prokurátor Marcelo Pecci, ktorý vo svojej vlasti bojoval proti organizovanému zločinu, sa v Kolumbii stal obeťou vraždy. Na svojom webe o tom v stredu informovala britská stanica BBC.

11.05.2022 10:01
Paraguaj prokurátor vražda Foto: ,
Sandra Quinónezová z paraguajskej prokuratúry sa modlí k soche Panny Márie pri vchode do svojej kancelárie 10. mája 2022 v Asuncióne.
debata (1)

K vražde došlo na súkromnej pláži ostrova Baru. Podľa Pecciho manželky, novinárky Claudie Aguilerovej, boli útočníkmi dvaja muži, ktorí sa na pláž vysadili z mora – z malého člna alebo vodného skútra.

Novinárka, ktorá niekoľko hodín pred vraždou na Instagrame oznámila, že je tehotná, dodala, že jej manžel pred útokom nedostal nijaké vyhrážky. Dvojica bola v Kolumbii na svadobnej ceste.

Paraguajský prezident Mario Abdo Benítez označil útok na Pecciho za „zbabelú vraždu“. Paraguajský prokurátor Augusto Salas sa podľa tlačovej agentúry AFP vyjadril, že vražda vykazuje znaky „typické pre (drogovú) mafiu“.

Do vyšetrovania vraždy sa zapojí aj paraguajská polícia a vypomáhať budú aj vyšetrovatelia zo Spojených štátov, uviedol podľa BBC šéf kolumbijskej národnej polície generál Jorge Luis Vargas.

Pecci sa špecializoval na organizovaný zločin, obchodovanie s drogami, pranie špinavých peňazí a financovanie terorizmu.

V roku 2020 pracoval na prípade bývalého brazílskeho futbalistu Ronaldinha, ktorého zatkli pri pokuse o vstup do Paraguaja s falošným paraguajským pasom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Paraguaj