Nemecko vyčlení na boj s hladom vo svete 430 miliónov eur

Nemecko plánuje poskytnúť ďalších 430 miliónov eur na pomoc v boji proti hladu vo svete. Oznámilo to ministerstvo rozvoja, ktoré tak potvrdilo správu v časopise Der Spiegel.

13.05.2022 16:07
Keňa Sucho OSN Návšteva Griffiths Foto: ,
Matka pomáha svojmu podvyživenému synovi, ktorý skoloboval, postaviť sa neďaleko ich chatrče v dedine Lomoputh na severe Kene vo štvrtok 12. mája 2022. Hlavný koordinátor humanitárnej pomoci OSN Martin Griffiths navštívil vo štvrtok túto oblasť, aby sa oboznámil s následkami sucha, ktoré podľa OSN predstavuje vážnu humanitárnu krízu spôsobenú klimatickými zmenami v oblasti Afrického rohu.
debata (1)

Približne 238 miliónov eur pôjde na podporu rozvoja trvalo udržateľného poľnohospodárstva a vzdelávania, pričom ďalších 192 miliónov eur je vyčlenených na iniciatívu Jeden svet bez hladu a na Svetový potravinový program, uviedlo ministerstvo.

Vojna na Ukrajine vystrelila globálne ceny obilia, kuchynského oleja, palív a hnojív nahor, pričom agentúry OSN varovali, že zvýšenie ich cien zhorší potravinovú krízu v Afrike a v iných chudobnejších regiónoch.

Ruská invázia na Ukrajinu na konci februára prerušila lodnú dopravu v Čiernom mori, čím obmedzila vývoz obilia a iných komodít z Ukrajiny a Ruska.

peniaze Čítajte viac Ceny prelomili ďalšiu hranicu, rastú najrýchlejšie za vyše 20 rokov. Najviac potraviny, benzín a energie (+ grafy)
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hlad #potravinová pomoc