Putinova dcéra má zrejme dieťa so Zelenským... Igorom, choreografom, píše Der Spiegel

O doteraz neznámom vzťahu mladšej dcéry šéfa Kremľa, 35-ročnej Kateriny Tichonovovej vo štvrtok informoval nemecký magazín Der Spiegel na základe dokumentov získaných z Moskvy.

19.05.2022 12:25
debata (56)

Tichonovová v rokoch 2017 až 2019 vycestovala desiatky ráz do Mníchova, kde žije hviezdny ruský choreograf Igor Zelenskij. V decembri 2019 s nim Putinova dcéra odletela do Moskvy. Na palube lietadla s nimi bolo takmer dvojročné dievčatko, ktoré je zrejme Tichonovou dcérou, usudzujú reportéri na základe toho, že otcovské meno dievčatka je Igorevna.

Päťdesiatdvaročný Igor Zelenskij bol považovaný za jedného z najúspešnejších baletných tanečníkov v Rusku. V roku 2016 sa stal riaditeľom Bavorského štátneho baletu. Po ruskom útoku na Ukrajinu odstúpil. Ako dôvod uviedol „súkromné ​​rodinné záležitosti“.

Katerina je dcérou Putina a jeho bývalej manželky Ľudmily. Narodila sa v Drážďanoch, kde v roku 1986 Putin pôsobil ako spravodajský dôstojník KGB. Katerina už bola vydatá za miliardára Kirilla Šamalova (40). V roku 2017 sa však rozišli a odvtedy bola vo vzťahu so Zelenským, baletným majstrom, ktorý v minulosti ako sólista vystupoval na popredných scénach New Yorku i Londýna. Zelenskij je tiež rozvedený. Z manželstva s choreografkou Janou Serebriakovovou má dve dcéry a syna.

Západné krajiny nedávno na Tichonovovu a jej o rok staršiu sestru Mariu Voroncovovú uvalili sankcie pre podozrenie z ukrývania majetku ich otca.

Tichonovová šéfuje inštitútu umelej inteligencie na Moskovskej štátnej univerzite. Voroncovová je endokrinologička a spolumajiteľka ruskej medicínskovýskumnej spoločnosti.

Investigatívnym novinárom sa podarilo získať dokumenty dokazujúce spoločné lety Tichonovovej, Zelenského, dievčatka narodeného v roku 2017, pestúnky a ochranky. Tichonovová v priebehu dvoch rokov „letela do Mníchova, kde Zelenskij pracoval, viac ako 50-krát“, napísal Der Spiegel.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Der Spiegel