Masaker v Mexiku. V hoteli a dvoch baroch zabili desať ľudí

Desať ľudí zabili ozbrojení muži pri útoku na hotel a dva bary v meste Celaya v strednom Mexiku, informovali v utorok predstavitelia bezpečnostných síl. TASR prevzala správu od tlačovej agentúry AFP.

24.05.2022 18:21
debata (1)

Podľa agentúry Reuters bolo zabitých najmenej 11 ľudí, pričom jedna obeť zomrela v nemocnici.

K útoku došlo v pondelok večer a vyžiadal si životy siedmich žien a troch mužov, dvaja ľudia utrpeli zranenia, uviedla AFP s odvolaním sa na sekretariát bezpečnostných zložiek v Celayi v stredomexickom štáte Guanajuato.

Príslušníci zasahujúcich zložiek po prijatí hlásení o streľbe vyrazili do mestskej štvrte Valle Hermoso a našli tam mŕtve telá. Svedkovia povedali, že obete boli postrelené, potom na nich útočníci vyliali benzín a podpálili ich. Podľa slov svedkov boli telá rozhádzané medzi plastovými stolmi a stoličkami a jedno ležalo na chodníku. Na mieste činu zanechala známa zločinecká skupina vizitky, ktorými sa k tomuto masakru prihlásila.

Guanajuato je prekvitajúci priemyselný región, kde sa nachádza ropná rafinéria a veľký ropovod, ale stal sa z neho jeden z mexických štátov s najvyššou mierou násilia, pretože tam vznikol spor medzi drogovými kartelmi Santa Rosa de Lima a Jalisco Nová generácia (CJNG).

Gangy medzi sebou bojujú o ovládnutie pašeráckych trás pre drogy a kradnuté palivo.

Od decembra 2006, keď vláda spustila spornú vojenskú protidrogovú operáciu, zaznamenalo Mexiko vyše 340 000 vrážd, ukazujú oficiálne údaje.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko