Strieľal hlava nehlava. 18-ročný útočník zabil v Texase spolužiakov z jednej triedy

Všetkých 19 obetí streľby na škole v meste Uvalde v americkom štáte Texas bolo v čase krvavého incidentu v jednej triede.

25.05.2022 15:31
USA streľba Texas škola Foto: ,
Na snímke z marca 2022 osemročný chlapec Uziyah Garcia, ktorý je jednou z obetí streľby v základnej škole Robb Elementary School v americkom meste Uvalde.
debata (7)

Pre viaceré americké médiá to uviedol poručík texaského ministerstva verejnej bezpečnosti Christopher Olivarez. Spresnil, že v predmetnej miestnosti sa útočiaci mladík pred streľbou zabarikádoval. TASR správu prevzala od agentúry AP.

Streľba na Robb Elementary School v Texase
Streľba na Robb Elementary School v Texase
+7Streľba na Robb Elementary School v Texase

„Vieme, že strelec pred streľbou v škole zastrelil svoju babičku. Potom unikal (z miesta činu) vo vozidle. Bol v tesnej blízkosti školy, kde sme zalarmovali miestne orgány činné v trestnom konaní. Na policajné oddelenie v Uvalde sme dostali oznámenie o tom, že do školy vchádza havarované vozidlo a osoba so zbraňou,“ uviedol Olivarez pre televíziu NBC.

„Strelcovi sa podarilo vstúpiť do triedy a zabarikádovať sa tam. Potom začal strieľať do mnohých detí a učiteľov, ktorí boli v miestnosti… Začal strieľať na každého, kto mu stál v ceste,“ vysvetlil Olivarez.

Poručík v rozhovore pre televíziu CNN povedal, že polícia „má stále veľa nezodpovedaných otázok“ a v tejto chvíli nevie určiť, či bola škola primárnym terčom útoku. Utorková tragédia je najnovšou zo série strelieb na školách v USA. Strelcom bol 18-ročný Salvador Ramos, ktorého polícia pri zásahu zastrelila.

Streľba na Robb Elementary School v Texase Čítajte viac Streľbu na škole v Texase neprežilo 19 detí, Biden viní zbrojársku lobby
7 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Texas #streľba na škole