Žena na večierku vo Virgínii zabila strelca svojou legálnou zbraňou

Žena v americkom štáte Virgínia zastrelila muža, ktorý začal poloautomatickou zbraňou strieľať po zúčastnených na večierku. Nikto s výnimkou strelca nebol zranený.

28.05.2022 21:50
debata (4)

Polícia nemá v úmysle ženu trestne stíhať, informovala na svojom spravodajskom webe stanica BBC. Na oslave narodenín a ukončenia štúdia sa v stredu pred bytovým komplexom v Charlestone zišlo približne 40 ľudí. Medzi účastníkov dorazil aj tridsaťsedemročný Dennis Butler, ktorý mal niekoľko záznamov v trestnom registri. Keď začal strieľať, jedna účastníčka večierka nezaváhala, vytasila legálne držanú pištoľ a strelca zneškodnila. Butler zraneniam podľahol, uviedla polícia vo vyhlásení.

Podľa policajného hovorcu Tonyho Hazeletta ženina rýchla reakcia zachránila mnoho životov a predišla masovému útoku. Žena, ktorá strieľala, nie je členkou žiadneho z bezpečnostných zborov, dodala polícia. Jej totožnosť nezverejnila.

Butler v ten istý deň predtým jazdil v tejto oblasti autom a miestni ho požiadali, aby šiel opatrnejšie kvôli hrajúcim sa deťom. Večer sa Butler na to isté miesto vrátil a strieľal. Po zásahu prizerajúcej ženy zostal na mieste mŕtvy s niekoľkými strelnými ranami. Polícia tiež vyšetruje, ako sa niekoľkokrát odsúdený muž dostal k zbrani. Zo zákona nemal právo ju držať.

K incidentu došlo v čase, keď sa v USA rozhorela vášnivá verejná debata o držaní strelných zbraní po utorkovej streľbe na základnej škole v meste Uvalde v Texase. Osemnásťročný mladík tam v jednej z učební zastrelil 19 detí a dve učiteľky. Polícia spätne priznala, že sa pri zákroku dopustila niekoľkých pochybení. Do Texasu v nedeľu pôjde americký prezident Joe Biden. V sobotu sa v Buffale viceprezidentka Kamala Harrisová zúčastní pohrebu obete streľby, ktorá si predminulý víkend v supermarkete v Buffale vyžiadala desať obetí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Virgínia