Tisíce ľudí musia ísť do izolácie. Obyvateľ Pekingu porušil covidové opatrenia

V dôsledku nedodržiavania predpisov súvisiacich s koronavírusom zo strany 42-ročného obyvateľa Pekingu, ktorý mal pozitivíny test na COVID-19, muselo ísť viac než 5000 jeho susedov do izolácie. S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom v pondelok informovala agentúra DPA.

30.05.2022 16:57
Čína Peking koronavírus Foto: ,
Obyvatelia Pekingu počas testovania na ochorenie koronavírusu 30. mája 2022.
debata (2)

Podľa nich mužovi nariadili izoláciu po tom, čo ho identifikovali ako kontaktnú osobu infikovaného človeka v jednom nákupnom stredisku. Muž však opakovane opustil svoj byt a pohyboval sa v jeho okolí.

Päť dní po tomto nariadení mal spomínaný obyvateľ Pekingu spoločne so svojou manželkou pozitívny test na koronavírus, píše DPA. V dôsledku toho umiestnili tamojšie úrady do centrálneho karanténeho zariadenia 258 obyvateľov domu, kde býval. Viac než 5000 ďalších ľudí bývajúcich v okolí musí zostať v domácej izolácii. Polícia začala muža trestne stíhať.

Čína sa v súvislosti s koronavírusom naďalej drží stratégie nulovej tolerancie. Husto obývaná krajina čelí v súčasnosti najhoršej vlne ochorenia COVID-19 od začiatku pandémie pred viac než dvoma rokmi, pripomína DPA.

Predovšetkým Šanghaj, ale aj Peking a ďalšie čínske metropoly zaviedli lockdowny s rôznym stupňom prísnosti a v krajine pravidelne testujú stovky miliónov obyvateľov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Peking #koronavírus