V Nepále našli všetkých 22 tiel z leteckej nehody

Nepálski záchranári objavili telá všetkých 22 ľudí z paluby lietadla, ktoré sa v nedeľu zrútilo v hornatom teréne na Himalájach, oznámili v utorok tamojšie úrady. Informovala o tom agentúra AFP.

31.05.2022 08:20
Nepál, lietadlo, havária, trosky, nález, hory Foto: ,
Nepálski policajti prenášajú telo obete leteckého nešťastia do sanitky na letisku v nepálskom Káthmandu v nedeľu 29. mája 2022.
debata

Nájdenie tiel všetkých obetí potvrdil nepálsky úrad civilného letectva s tým, že teraz bude nasledovať ich identifikácia.

Stroj leteckej spoločnosti Tara Air bol v nedeľu na 20-minútovom plánovanom lete z turistického mesta Pokhará, 200 kilometrov západne od metropoly Káthmandu, a smeroval do horského mesta Džomsom. Turbovrtuľové lietadlo Twin Otter stratilo kontakt s letiskovou riadiacou vežou tesne pred pristávaním v oblasti s hlbokými riečnymi roklinami a horami.

Vrak lietadla našli o deň neskôr. Do pátracej operácie bolo zapojených približne 60 ľudí vrátane armády, polície, horských vodcov a miestnych obyvateľov. Na palube lietadla sa nachádzali aj štyria Indovia a dvaja Nemci.

debata chyba
Viac na túto tému: #pád lietadla #Nepál