Pri požiari alzheimer centra pri Prahe zomreli dvaja ľudia

Dvaja ľudia prišli o život a ďalších 55 utrpelo zranenia pri rozsiahlom požiari Domova Alzheimer v meste Roztoky ležiacom severne od Prahy, ktorý vypukol v stredu podvečer. Dvaja zo zranených sú v kritickom stave, informoval vo štvrtok spravodajský portál Novinky.cz.

02.06.2022 09:20
požiar česko alzheimer centrum Foto:
debata (3)

Hovorkyňa záchranárov Monika Nováková uviedla, že o 20.30 h bolo z budovy evakuovaných 56 klientov. Dve telá hasiči objavili v noci pri prehľadávaní objektu. Vnútri našli aj ďalšieho ťažko zraneného človeka. Personál opustil budovu ešte pred príchodom hasičov.

„Pri dohasovaní a postupe budovou bohužiaľ stredočeskí hasiči objavili dve mŕtve osoby a jednu osobu so stredne ťažkým zranením, ktorú naši záchranári odviezli sanitkou do Oblastnej nemocnice Kladno,“ uviedli záchranári.

Dvaja ľudia sú v kritickom stave, ďalšie dve osoby mali stredne ťažké zranenia a 51 klientov je zranených ľahšie. Tí už boli rozvezení do okolitých nemocníc.

Hasiči vyhlásili okolo 21.30 h najvyšší stupeň požiarneho poplachu. Na mieste zasahovalo takmer 100 hasičov. Požiar dostali pod kontrolu okolo štvrtej hodiny ráno, na mieste však stále zasahujú, píšu Novinky.

Prečo začalo horieť, nie je zatiaľ jasné, škoda sa odhaduje približne na 70 miliónov korún (zhruba 2,83 milióna eur).

Domov Alzheimer v Roztokách je zariadenie s opatrovateľskou službou so špecializáciou na Alzheimerovu chorobu. Má celkovú kapacitu 60 lôžok. Poskytuje služby denného stacionára.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #požiar