Putin hrozí útokmi na ciele, ktoré ešte nezasiahol: Zbraní máme dostatok

Ak Západ začne dodávať na Ukrajinu rakety dlhšieho doletu, Rusko sa pri svojich útokoch zamerá na ciele, ktoré doteraz nezasiahlo, povedal ruský prezident Vladimir Putin.

05.06.2022 11:17
debata (316)

VIDEO: Putin varuje Západ pred dodávkami rakiet dlhého doletu Ukrajine.

Video

V rozhovore, ktorý v nedeľu odvysielala ruská televízna stanica Rossija-1, šéf Kremľa tiež uviedol, že dodávky amerických raketometov na Ukrajinu nič nezmenia. Kyjev mal podľa neho podobné raketové systémy už skôr a žiadnych veľkých úspechov s nimi nedosiahol.

„Celý ten humbug okolo ďalších dodávok zbraní má podľa môjho názoru jediný cieľ: preťahovať ozbrojený konflikt čo najdlhšie to bude možné,“ komentoval ruský prezident informácie o dodávkach amerických raketometov na Ukrajinu.

V prípade, že budú Kyjevu dodané rakety dlhšieho doletu, Rusko z toho ale vyvodí patričné ​​závery. „Použijeme naše zbrane, ktorých máme dostatok, a zameriame sa na ciele, ktoré sme doteraz nezasiahli,“ uviedol Putin.

VIDEO: Ruské rakety Iskander v bojoch na Ukrajine.

Video

Ukrajina sa usiluje získať delostrelecké salvové raketové systémy (MLRS), pripomína agentúra Reuters. Americký prezident Joe Biden minulý týždeň oznámil, že USA Ukrajine pošlú palebné raketové systémy HIMARS. Urobil tak po ubezpečení zo strany Kyjeva, že tieto systémy nebudú použité na zasiahnutie cieľov na Ruskom území.

Ruské úrady upozornili, že rozhodnutie USA dodať Ukrajine tieto systémy môže prehĺbiť konflikt. Putin však uviedol, že to významnú zmenu na bojisku nespôsobí.

VIDEO: Raketomety Himars od spoločnosti LOckheed.

Video
316 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine