Posledné zvonenie: Absolventi z Charkova tancovali v troskách školy

Študenti posledného ročníka charkovskej strednej školy č. 134 zatancovali svoj záverečný školský tanec pred troskami školskej budovy, informuje server Ukrajinska Pravda s odvolaním sa na web Suspilne. V ukrajinských školách študenti v rámci "posledného zvonenia" tradične tancujú pred celou školou, píše Ukrajinska Pravda. Tento rok tradíciu narušila ruská invázia.

07.06.2022 11:45
04rozhovor-3x Foto: ,
Zbombardovaný Charkov. Ilustračné foto.
debata

V charkovskej škole sa podľa miestnych médií odohrali ťažké boje medzi ruskými inváznymi jednotkami a ukrajinskými obrancami. Ku koncu februára do zariadenia prenikli tri desiatky ruských okupačných vojakov, neskôr ich zabili členovia ukrajinských ozbrojených síl, píše Ukrajinska pravda.

Napriek ruskej vojenskej agresii sa v nedeľu v troskách školy zišla asi tretina absolventov a podľa serveru nv.ua zatancovala záverečný školský tanec na pieseň nazvanú „Mrija“ ukrajinskej speváčky známej pod umeleckým menom Jerry Heilová. Zvyšok študentov podľa médií z východoukra­jinského mesta kvôli bojom ušiel.

„Posledné zvonenie sme si pre naše deti predstavovali trochu inak, ale stalo sa, ako sa stalo, a chceme nejakú oslavu pre deti,“ okomentovala Olena Mosolovová, ktorá na škole vyučuje zemepis a jej dcéra tam tento rok štúdium končí.

Príslušníci civilnej domobrany držia zbrane...
Na snímke kríž na sanitke s počtom zranených,...
+18Dievča na elektrickej kolobežke prechádza okolo...
debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine