Ozbrojení muži spustili v Mexiku paľbu na skupinu študentov, piatich zabili

Piatich stredoškolákov a staršiu ženu zastrelili ozbrojení muži na ulici v strednom Mexiku, informovali miestne úrady. TASR správu prevzala v stredu z agentúry AFP.

08.06.2022 08:38
debata (4)

Podľa polície neznámi útočníci v noci na utorok spustili paľbu na skupinu študentov, pričom zabili troch mladých mužov a dve tínedžerky vo veku od 16 do 18 rokov, ako aj 65-ročnú ženu, ktorá sa nachádzala na mieste útoku.

„Bohužiaľ musíme potvrdiť, že pred niekoľkými hodinami zahynulo pri ozbrojenom útoku v komunite Barrón šesť ľudí,“ povedal César Prieto, starosta tohto mesta, ktoré sa nachádza v mexickom štáte Guanajuato.

K streľbe došlo len dva týždne po tom, čo ozbrojenci zabili osem žien a troch mužov pri odvetnom útoku gangov na dva bary a hotel v meste Celaya, ktoré sa taktiež nachádza v štáte Guanajuato.

V súčasnosti je v tomto štáte jedna z najvyšších úrovní násilia v celom Mexiku, keďže tam prebieha vojna medzi drogovými kartelmi, ktoré bojujú o ovládnutie pašeráckych trás a zisky z kradnutých palív.

Od roku 2006 zaznamenali v Mexiku vyše 340 000 vrážd, ktoré podľa úradov súvisia prevažne s činnosťou zločineckých gangov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #streľba #Mexico #drogový kartel