Putin po správe o stave Ruska zrušil aj tradičnú debatu s národom

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov uviedol, že tento mesiac nebude tradičná debata Vladimira Putina s národom v priamom televíznom prenose, ako tomu bývalo v predchádzajúcich rokoch. Dôvod podľa novín RBK nespresnil.

09.06.2022 13:14
Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (87)

Denník na svojom webe pripomenul, že Peskov pôvodne tvrdil, že debata s Putinom bude po ekonomickom fóre v Petrohrade, ktoré sa má konať od 15. do 18. júna. Dodal však, že presný dátum doposiaľ nebol stanovený.

Vladimir Putin Čítajte viac Britská MI6 špekuluje, že Putin je mŕtvy. Lavrov: Príčetní ľudia nevidia príznaky choroby

Hovorca teraz poprel správy, že by ruský prezident mal debatovať s obyvateľmi východoukrajinského Donbasu, kde sa odohrávajú najväčšie boje „špeciálnej vojenskej operácie“, ako Kremeľ oficiálne nazýva vojnu Ruska proti Ukrajine. Najväčší pozemný konflikt v Európe od konca druhej svetovej vojny, rozpútaný na Putinov rozkaz, vo štvrtok 9. júna pokračuje 106. dňom.

Príslušník ukrajinských síl územnej obrany...
Ukrajinský vojak si dáva prestávku po kopaní...
+6Ukrajinskí vojaci si dali prestávku po kopaní...

Debata s Putinom v priamom televíznom prenose sa koná každoročne od roku 2001, s výnimkou rokov 2004, 2012 a 2020, dodal RBK.

Vladimir Putin Čítajte viac Nová správa tajných služieb o Putinovi: Rakovina aj pokus o atentát

Vlani 30. júna Putin odpovedal na otázky občanov tri hodiny a 43 minút, poznamenal server Rosbalt. Upozornil, že tento rok Putin doteraz nevystúpil ani s tradičným posolstvom o stave krajiny, hoci v minulosti sa prezident obracal na poslancov a senátorov ešte počas zimy či na začiatku jari, aby vytýčil smernice v rozvoji krajiny. Podľa hovorcu prezident dodržiava termíny stanovené ústavou, v ktorej sa hovorí, že by šéf štátu mal vystúpiť „v priebehu roka“, a tak „je ešte čas“.

Viete že: Vladimir Putin

Video vzniklo v spolupráci s Mall.tv.

Na začiatku júna časopis Newsweek informoval o správe amerických tajných služieb, ktorá odhalila, že ruský prezident sa v apríli podrobil liečbe pokročilej formy rakoviny. V dokumente sa tiež písalo, v marci došlo k pokusu o atentát na Vladimira Putina.

87 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #vojna na Ukrajine