Takmer trom miliónom ľudí v Šanghaji hrozí ďalší lockdown, len týždeň po znovuotvorení

Čínske mesto Šanghaj vyhlási v sobotu lockdown pre štvrť s 2,7 milióna obyvateľmi s cieľom vykonať tam testovanie na koronavírus, oznámili vo štvrtok tamojšie úrady.

09.06.2022 16:11
Šanghaj / Covid / Koronavírus / Foto: ,
Obyvatelia Šanghaja v uliciach mesta
debata

Mesto minulý týždeň uvoľnilo množstvo obmedzení súvisiacich s pandémiou koronavírusu pre svojich 25 miliónov obyvateľov. Lockdown však doposiaľ nebol všade zrušený a státisíce ľudí v najväčšom meste Číny sú stále nútené zostať doma. Viacerým obytným zónam opätovne nariadili lockdown.

Juhozápadná štvrť Min-chang bude v sobotu pod „uzavretým riadením“ a všetci jeho obyvatelia budú testovaní, oznámili predstavitelia štvrte na sociálnej sieti.

„Uzávierka bude odvolaná po tom, čo sa zozbierajú všetky vzorky,“ dodali bez uvedenia konkrétneho času či dátumu. Vo vyhlásení tiež nebolo spresnené, aké opatrenia budú nasledovať v prípade, keď budú mať niektorí obyvatelia pozitívne testy na koronavírus.

Na základe prísnej čínskej politiky nulovej tolerancie sú všetky pozitívne prípady izolované a blízke kontakty – často zahŕňajúce celé budovy či komunity, kde žijú – sú v karanténe.

Šanghaj vo štvrtok hlásil deväť nových infekcií, pričom žiadnu z nich nezaznamenali vo štvrti Min-chang. Oznámenie správy tejto štvrte vyvolalo u miestnych obyvateľov obavy, že v prípade výskytu pozitívneho prípadu by mohol byť lockdown predĺžený.

debata chyba
Viac na túto tému: #Šanghaj #koronavírus #lockdown