Vrah v Nemecku pri pokuse o útek zrazil autom štyroch cyklistov

Nemeckí vyšetrovatelia obvinili 36-ročného muža z Mannheimu z dvoch závažných trestných činov. Páchateľ najprv zrejme zabil svojho otca a pri úteku z miesta činu zrazil autom skupinu cyklistov. Jedna žena zrážku s vozidlom neprežila, ďalšie tri osoby ležia s ťažkými zraneniami v nemoci. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

13.06.2022 12:55
Nemecko auto zrážka cyklisti Mannheim polícia Foto: ,
Záchranné zložky zasahujú na mieste, kde 36-ročný muž zrazil skupinu cyklistov v nemeckom meste Mannheim v nedeľu 12. júna 2022.
debata

Podľa predbežných informácií páchateľ v nedeľu krátko po 18.00 h SELČ zabil v obci Ellerstadt v spolkovej krajine Porýnie-Falcko svojho 69-ročného otca. Z miesta činu ušiel autom. Vydal sa smerom na východ do mesta Mannheim v Bádensku-Württembersku, kde vozidlom zrazil štyri osoby. Aj z druhého miesta činu sa pokúsil ujsť – tentoraz pešo. Napokon skočil do rieky Rýn.

„Páchateľa, ktorý bol pravdepodobne psychicky narušený, polícia zatkla,“ informovali vyšetrovatelia, podľa ktorých bol pri prenasledovaní nasadený vrtuľník a čln vodnej polície.

Pozadie prípadu je v tejto chvíli nejasné. Muži zákona však predbežne vylúčili, že činy boli politicky motivované.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #vražda #dopravná nehoda #Cyklisti