Krádež storočia: Z prístavu ukradli 20 kontajnerov naložených zlatom a vzácnymi kovmi

Skupina ozbrojencov ukradla v mexickom prístave 20 kontajnerov, v ktorých bolo okrem iného zlato, striebro a ďalšie vzácne kovy.

14.06.2022 09:42
debata (1)

Operácia, ktorú niektoré miestne médiá označili za lúpež storočia, sa stala na juhozápade Mexika v štáte Colima začiatkom mesiaca. Na verejnosť sa správa dostala až cez víkend, informovala dnes agentúra AFP.

Lúpež, na ktorej sa podľa denníka El País zúčastnilo najmenej 12 ozbrojených mužov sa odohrala bez jediného výstrelu v prístave Manzanillo nad ránom 5. júna. Skupina najprv spacifikovala strážnikov a potom s ťažkou technikou naložila dvadsiatku kontajnerov na kamióny. Operácia trvala asi osem až desať hodín. Okrem drahých kovov bola v ukradnutých kontajneroch aj elektronika.

„Je to bezprecedentné. Sporadické krádeže kontajnerov sme už zaznamenali, ale nie v takom množstve,“ povedal novinárom Gustavo Adrián Joya, hovorca ministerstva vnútra štátu Colima.

Vyšetrovatelia odmietli oznámiť podrobnosti o množstve ukradnutého zlata a striebra a uviedli, že lúpež sa stala v časti prístavu prevádzkovanom súkromnou firmou. Zatiaľ kvôli lúpeži podľa miestnych médií nebol nikto zatknutý.

Mesto Manzanillo na tichomorskom pobreží je hlavným prístavom Mexika, z ktorého sa vozí tovar na ázijský trh, najmä do Číny. Operujú v ňom preto aj ozbrojené gangy, vrátane narkokartelov. V štáte Colima bojujú medzi sebou drogový gang Kartel Jalisco nová generácia (CJNG), ktorý je jedným z najmocnejších narkokartelov, a Nový kartel z Colimy, známy aj ako Los Mezcales.

Zbraň / Nábojnica / Streľba / Čítajte viac Ozbrojení muži spustili v Mexiku paľbu na skupinu študentov, piatich zabili
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #lúpež #zlato #striebro #vzácne kovy