Nemecký minister zdravotníctva Lauterbach upozorňuje na letnú vlnu covidu

Nemecký minister zdravotníctva Karl Lauterbach vyzval v stredu starších ľudí a osoby trpiace ochoreniami, aby sa dali zaočkovať ďalšou dávkou vakcíny proti koronavírusu.

15.06.2022 10:14
Korona / Covid / MHD / QR Kód / Covidpass / Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Počty prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Nemecku opätovne narastajú a Lauterbach varoval pred ďalšou vlnou.

„Ohlasovaná letná vlna sa nanešťastie stala realitou,“ povedal minister v rozhovore pre nemecký denník Rheinische Post. V predošlých rokoch pozorovateľný „letný efekt“ pandémie tento rok podľa jeho slov nenastal. Lauterbach ako dôvody uviedol súčasný variant vírusu, ktorý je viac nákazlivý, a uvoľnenie takmer všetkých pandemických opatrení.

lietadlo, pratasevič Čítajte viac Šéf Ryanairu: Toto leto nás čaká zdraženie leteniek

„Starším ľuďom a osobám, ktoré trpia iným ochorením, odporúčam, aby sa dali ešte raz zaočkovať,“ povedal minister. Očkovanie odporúča aj predseda nemeckého združenia lekárov (Virchowbund) Dirk Heinrich. „Kto ešte nie je zaočkovaný, mal by sa dať zaočkovať teraz, aby sa vyhol ťažkému priebehu ochorenia,“ povedal pre Rheinische Post.

koronavírus očkovanie  vakcína Čítajte viac Neočkovaní ľudia po prekonaní covidu viac trpia chorobami srdca a depresiami ako očkovaní

Sedemdňová incidencia nových prípadov nákazy bola v stredu v Nemecku podľa údajov Inštitútu Roberta Kocha (KRI) na úrovni 472,4, čo je dvakrát vyššia hodnota ako pred týždňom (238,1). Tento ukazovateľ vyjadruje počet nakazených na 100.000 ľudí. Táto incidencia však v súčasnosti neposkytuje úplný obraz o počte nakazených, pretože RKI nezachytí všetky prípady, pripomína DPA.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Covid-19