Najnebezpečnejší muž sveta sa štvrtýkrát rozvedie

Mediálnemu magnátovi skrachovalo štvrté manželstvo. Jeden z najvplyvnejších ľudí na svete sa rozvedie s bývalou topmodelkou a herečkou. Rupert Murdoch, 91-ročný miliardár, po svojej štvrtej svadbe tvrdil, že sa cíti najšťastnejším mužom na svete. Po šiestich rokoch od sobáša to už neplatí.

23.06.2022 14:15
Murdoch, Hallová Foto:
Rupert Murdoch s Jerry Hallovou v januári 2016. S bývalou topmodelkou a herečkou ho teraz čaká rozvod.
debata (4)

Murdoch je známy tým, že má veľký vplyv na verejnú mienku v USA. Súvisí to s jeho vlastníctvom televíznej stanice Fox News. Jej kvalita je viac ako otázna. Šíri dezinformácie o koronavíruse, podporuje politické klamstvá bývalého šéfa Bieleho domu Donalda Trumpa o tom, ako mu podľa neho ukradli víťazstvo v prezidentských voľbách.

Súčasný prezident Joe Biden má preto Murdocha plné zuby. „Je najnebezpečnejší muž na svete. Je jednou z najdeštruktív­nejších síl v Spojených štátoch," povedal o ňom mimo kamier. Bidenov výrok zverejnili dvaja reportéri denníka New York Times, ktorí napísali knihu o Murdochovi. Vyšla v pred dvomi mesiacmi.

Je verejným tajomstvom, že aj nevraživosť medzi Bidenom a Murdochom je vzájomná. Miliardár austrálskeho pôvodu však vie použiť nadávky aj na adresu Trumpa, ktorého podporuje. „Nazval ho posratým idiotom pre jeho postoje k prisťahovalectvu do USA," napísal vo svojej knihe v roku 2018 americký novinár Michael Wolff.

Jerry Hall Čítajte viac Mediálny magnát Murdoch sa rozvádza so štvrtou manželkou! Koľko dostane Jerry Hall?

Rozvod je prekvapením

Rovnaké noviny teraz priniesli správu, že Murdoch sa rozvedie so 65-ročnou manželkou. Jerry Hallovú pozná aj veľa ľudí na Slovensku, pretože je bývalou ženou hudobníka Micka Jaggera.

New York Times napísal, že Murdoch sa nechce o krachu manželstva vyjadrovať a Hallovú sa zatiaľ nepodarilo kontaktovať. Denník poznamenal, že podľa príbuzných tohto páru je chystaný rozvod prekvapením. Pripomenuli, že keď Murdoch vlani oslavoval 90. narodeniny, Hallová pri ňom žiarila šťastím a zbožňovala ho.

Jedna vec, ktorú neznášala, už keď sa spoznali, bol obdiv v Trumpovi. „Ona nenávidí Trumpa, on rozumie Trumpovi," citoval denník Guardian pred svadbou v roku 2016 ich spoločného známeho.

V roku 2019 si kúpili honosnú vilu na vidieku neďaleko Londýna. Veľký dom s obrovskou záhradou vyšiel v prepočte na 13 miliónov eur.

Je možné, že kúpa súvisela s tým, že Hallová má rada život mimo rušných veľkomiest. A rozľahlý dom v Anglicku, ktorý mohla na vidieku využívať, jej už nemohol poskytnúť strechu nad hlavou. S Jaggerom sa totiž dohodla, že ak sa znovu vydá, nebude ho už môcť využívať.

Vila za Londýnom vo vlastníctve rozvádzajúceho sa páru je luxusná. Nehnuteľnosť postavená už okolo roku 1700 má jedenásť spální a každá z nich má kúpeľňu. Nechýba veľká knižnica a vo vonkajších priestoroch sa nachádza dlhý bazén.

Najdlhšie žil s novinárkou

Pred sobášom s Hallovou mal Murdoch tri manželky. Prvou bola austrálska letuška Patricia Bookerová, s ktorou žil v rokoch 1956 – 1967. V rovnakom roku, keď sa rozviedli, mal svadbu s novinárkou Annou Mannou škótskeho pôvodu. Toto manželstvo mu vydržalo zo všetkých najdlhšie, lebo sa na rozvode sa dohodli v roku 1999. Vtedy sa zase poponáhľal do chomúta: v tom istom roku si vymenil obrúčku s americkou podnikateľkou s čínskymi koreňmi Wendi Dengovou. Rozviedli sa v roku 2013. O tri roky sa zosobášil s Hallovou.

Rupert Murdoch

V oblasti médií začal podnikať, keď mal ešte len 23 rokov (zdedil novinové vydavateľstvo). O niekoľko rokov kúpil svoj prvý časopis a následne aj prvú televíznu stanicu.

Od roku 1985 vlastní veľkú televíznu spoločnosť Fox, ktorá prevádzkuje rovnomennú televíznu stanicu, pričom vysielaním pokrýva 97 percent územia USA. V Spojených štátoch mu patrí aj bulvárny denník New York Post a ekonomicky zamerané noviny Wall Street Journal.

Pôsobí aj v britskom mediálnom prostredí. V jeho rukách je bulvárny denník Sun a mienkotvorné noviny Times.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rupert Murdoch #rozvod